Nu har vi gått in i december och 2010 är inne på själva upploppet. Tänkt så fort tiden går!!! Idag sätter kylan rekord, -19,7 visar termometern, himlen är sådär kallt blå och månen är en vacker tunn skära.

Hundarna funkar sådär i kylan (i genomsnitt alltså) Xi verkar ha inbyggd kupévärmare för hon tuffar på som vanligt. Tilda kan inte gå mer än 10-20 meter sen går hon växelvis på tre eller två tassar, köldkramp som heter duga får hon mer eller mindre direkt. Jippie är någonstans mitt emellan, blir helt klart berörd men så länge hon får springa obehindrat så går det an, men måste hon stanna minsta lilla – ja då är det illa illa. Jag har nu beställt skor till Tilda så får vi se om det kan lösa problematiken med promenaderna för henne.

Att kunna träna i AH-hallen gör att man känner sig väldigt bortskämd. Läste på facebook att Brännebacken träningen blir inställd ikväll pga kylan o då inser man hur lyckligt lottade vi är som är fullständigt oberoende av vädret för vår vinterträning. Jag förstår inte att inte varenda tid är bortbokad redan, det finns faktiskt flera timmar ledigt ;o)

I måndags hade Jippie o jag träningsdate med Camilla o Odysseus, Camilla hade fixat iordning bana och sen körde vi. Jätteroliga var banorna o såklart som alltid utmanande. Lilla Jippan fixade faktiskt lite svängar vi aldrig egentligen tränat förut och jag fick tips o råd om hur jag kan tänka när jag kör denna lilla racerråtta.

På kursen igår kväll körde vi lite lagerhandling och försökte få hundarna att våga gå ifrån oss o få till lite distanshandling – det gick riktigt bra för allihop och jag pratade om att Petra Strand lagt upp en videosnutt med sin BC som hon kör rejäl distanshandling med. Kanske något att börja satsa på när åren går o kroppen protesterar mer o mer… titta o njut!

https://youtube.com/watch?v=MSFAJp-370s%3Ffs%3D1

Avslutningsvis, när det är så himla kallt ute att det är svårt att få till den fysiska motionen – då kan man stanna inne o träna in lite trix att glänsa med i juletider istället. Kolla in denna filmsnutt o sen är det bara att börja träna!

https://youtube.com/watch?v=AUtPKbMwnRo%3Ffs%3D1