Nu har vi börjat targetträningen med Afora. Målet är att få henne att vilja gå in i transporten och inte tycka den är otäck. I fredags började vi klicka in henne ståendes vid en jätteotäck soptunna klickade vi o delade ut äpplen. Efter en liten stund slappnade hon av lite o då inväntade vi att hon lade mulen på soptunnans lock o klickade för det. Idag måndag började vi targetträningen, ett gammalt badmintonrack med ett lakan svept omkring fick bli själva utrustningen.

Hon förstod att något förväntades och försökte klura ut hur hon skulle komma åt äppelbitarna. Vi stod bredvid transporterna som är så otäcka o jag tycker hon var jätteduktig. Att kombinera att hålla targetetn resp stoppa den bakom ryggen när den inte ska duttas på, klicka vid rätt ögonblick o hålla henne från äppelhinken var en liten utmaning. När vi lade till att filma – ja då blev det helt enkelt en detalj för mycket så vi var mer diciplinerade när inte filmningen pågick. Men här kan man i alla fall se att hon kämpar på lilla hjärtat!

https://youtube.com/watch?v=Hq9Bm3z0vY4%3Fhl%3Dsv%26fs%3D1