Oj vad tiden flyger fram! Har haft ett par hektiska veckor och påskhelgen nu var så välbehövligt lugn!

Förra helgen gjorde laget sin debut, vi är tre pumisar o en sheltie och vi har det som träning mer än något annat. Siri o Wilda är helsyskon o halvsyskon till Jippie o Hobbe ska vi permanenta så han blir lite mer pumilik. Vi hade en helkul o härlig dag i Askersund förra lördagen med roliga o utmanande klass 2 banor.

Söndagen dömde jag hopp 3an, några tyckte jag gjort en apsvår 3a, andra var lyriska.

Hinder 1 – 4 kräver dels handling, dels insikt om svår slalomingång o att man tränat det alternativt placerar sig så man hjälper hunden. Sen gynnades de som kan lämna sina hundar i slalom då man behövde kunna lämna i slalom för att hinna visa vägen bra runt hopphinder 7. Därefter var det inga direkta svårigheter, dvs inga direkta fällor men man fick jobba från start till mål. Jag fick se så mycket härlig o bra agility, många olika varianter av lösningar och njuta! Sötaste minnet är Mijas kelpie som kommer ut ut tunneln nr 3, och en bråkdel av en sekund scannar av möjligt nästa hinder och hur den låser direkt när Mija ropar slalom. Det går så fort o syns inte på filmen men jag såg det o blev alldeles rörd ;o)

Kolla in Mijas och Camillas lösningar av min bana – visst är de härliga o visst ser det så där himla enkelt ut som när Stenmark körde förr, det såg sakta o lugnt ut men gick jädrar så fort! Mija blev tvåa på detta lopp o jag tror Camilla blev 3a.

Veckan rusade på o så tjong var det påskhelg. Inte en endaste påskprydnad kom upp i år, fanns ingen tid till det. Ett påskris med fjädrar ute i Linnebäck – thats it!

Påsken firades i familjens sköte, jag saknade bara äldsta dotten med sambo, i övrigt var alla på plats.

Vi tränade lite agility o lite rallylydnad innan vädret på annandagpåsk blev riktigt aprilväder, dvs regn. Det blev en tråkdag… jag bestämde mig då för att göra något som jag inte gjort på länge, börja trickträna mina hundar. Sagt o gjort, väska, foppatofflor o en skateboard införskaffades och sen bar det ut på altanen med matskålarna och rekvisitan.

Titta vilka glada hundar jag fick! Till o med mattes bästa krull bjuder beteenden i massor! Tilda var en riktig fena på att lista ut hur man åker skateboard o jag ser framför mig hur hennes hat mot skateåkare nu får ett nytt perspektiv. Istället för att springa på staketet förfölja dom o stormskälla springer hon in o hämtar sin egen skateboard o skejtar ifatt dom o nafsar dom in hälarna!