Har tillbringat helgen i småland, Nässjö närmare bestämt. Landade in i mörker vid 21-tiden fredagkväll, lyckades få upp förtält o få fram maten till klockan var typ 22 o då var vi JÄTTEHUNGRIGA!

Lördagen ritade jag agility ettorna som Nässjö BK anordnade, Ola ritade hoppettorna. Sen hjälptes vi åt att döma lite fram o tillbaka så hans fru fick tävla. Agility I A är lite mer tekniskt krävande medan I B är lite mer rakt på. Hoppas alla fick lite för sin smak av bana.

Lunchen inmundigades i lugn o ro i en prisutdelningspaus, kotletter, stekt kycklingbröst, ris o bearnaissås – har nog aldrig fått så god funkismat någon gång någonsin på någon tävling MUMS!

Gänget som rodde runt tävlingen var flexibla, glada, pigga, alerta, slitvargar o hela tiden kom en påställa åt något håll eller ett garv. Dagens absoluta höjdpunkt var nya sättet att sätta igång tidtagningen: Medelst rumpa! Damen som skulle starta sitt lilla yrväder stod med rumpan mot starthindret nos mot näsa med sin hund, hon petade gång på gång in rumpan i den elektroniska sfären o så drog det igång ;o) OJ vad vi garvade! Hon också tack o lov!

När tävlingsdagen var över vid 14-tiden (ja så supereffektiva är de i Nässjö!!!) så promenerade vi hundarna, åt lite vilda björnbär o gick tillbaka till vagnen. Surfade lite o sov sedan middag, sov nog ett par tre timmar o vaknade vid 18-tiden… Jätteskönt!

Söndagen hade Chatarina ritat alla klass II o III banorna, testade alla utom ag III och jag kan lova att de var både roliga o lagom svåra. Fick igenom Jippie med en femma i slalom o i övrigt var det disk. Hundarna gjorde resultaten till trots riktigt bra lopp o jag är superstolt över dom båda två.

Vi delade på domarsysslorna o det blev lite tidsglapp på 15-20 minuter o vi var ändå ihoppackade och klara att köra hem bilen straxt före klockan 13 – supereffektiva var de Nässjöfolket!

En liten sammanfattning på tävlingsdagen kommer här: