Anlände ÖBK fredagkväll, 4 hundar med som sällskap, maken stannade hemma o tog hand om spökena. Tindra som aldrig tidigare varit in i en husvagn var lätt frågande vad det var som var på gång. Men hon fann sig tillrätta precis som de andra hundarna o tog det lugnt inne i vagnen o var duktig o stannade innanför kompostgallerstaketet på utsidan.

Kvällen tillbringade jag med BT-klubbens agility KM o avslutade med Åsa-Nisse DVDn i datorn.

Många hundar var det på promenaderna o det var myyysigt i Karlsundsspåret hälsade dom. Massor med folk som promenerade men gick man in på avstickande spår blev vi “själva” i skogen.

Lördag förmiddag tävlade small o medium, för min del blev det ett hopplopp vardera med Tilda o Xi. Xi körde som alltid sin egen bana o vann i sin värld o var lycklig. Svansen rakt upp. Tilda gjorde ett helt ok lopp, rev näst sista hindret o fick en tråkig femma där, men hon är så duktig lilla lakritsremmen så jag är sååå nöjd med henne ändå.

Eftermiddagen tillbringade jag med domartröjan på dömandes large klass I & III. Här är det Per o Vicke som diskade sig i starten o då gjorde om helt från början så jag hann få upp mobilen o ta ett kort – se så duktig han är på gungan lille yrvädret Vicke!

Vi hade kanonbra tävlingsväder o kvällen bjöd på en av kanske höstens sista sitta ute kvällar. Avslutade dagen med en hundpromenad o sedan Jack and Jill i datorns DVD-fack. Tindra har helt anammat bo i husvagn nu o alternerade mellan en soffa o sängen.

Söndagmorgon var det så äntligen dags för Jippie som tyckte lördagen var helt bortkastad när hon inte fick starta. Hon gick in på hopptvåan taggad som sjutton o gör ett kanonlopp. Nollade o vann. Tyvärr fick Yvonne o Hobbe fick en trist femma (som de åtgärdade med rejäl vinst i agilitytvåan istället) det är lite måttstocken hur bra tiden är, de är rejält snabba så om vi tangerar deras tider känns det riktigt bra ;o).

I agilityklassen körde Jippie jättefint också, hoppade kontaktfältet på balansen – där har vi vinterns läxa – i övrigt ett så fint lopp med bra vägar o full rulle.

Xi o Tilda körde jag på dq idag. Xi vann som alltid medan jag blir lite lack på mig själv för Tildas dq, den borde inte kommit just där den kom, tyvärr har ingen har filmat så jag kan bara gissa att jag väl placerade mig korkat eller visade illa.

Jag har under dagen alternerat med två hundar i vagnen o två i tältet eftersom vädret inte var så varmt o gott. Ville framförallt att Tilda skulle ha det varmt o skönt i husvagnen inför sitt lopp. När vi nu tävlat klart så plockade jag ihop allt “löst” o tog Xi o Tilda med upp till vagnen. Nu hade vädret vänt lite o det fanns faktiskt nästan lika mycket blå himmel som moln där uppe. Tänkte att ok, då får de gå ut o in som de vill för det har fungerat jättebra hela helgen.

Jag gick tillbaka till tävlingstältet o håller som bäst på att packa ihop burarna när Jippie galopperar in. Hoppsan? Vart kom du ifrån? Fast det visste jag ju förstås. Frågan var nu bara hur många hundar hade jag utspritt över byggden… Det visade sig straxt att det var bara Tilda o hon, Tilda gick på matletartur upp mot klubbstugan medan Jippie valde att leta på matte. Olika intressen har de damerna.

Tindra o Xi satt besvikna på insidan kompostgallret, jag hade satt låsningen lite för högt upp o då klämde sig Jippie o Tilda mellan. Xi skulle aldrig utsätta sig för den saken, klämma sig mellan något det förstör frisyren hälsar hon, Tindra var nog helt enkelt för stor. Snällt av henne dock att inte bara hoppa över – för det kan hon…

Efter det packade jag klart utan missöden o styrde sedan kosan hemåt o nu är det lugna avslappnade hundar som ligger utplacerade lite här o där i huset.