Lördag eftermiddag o Tindra ska göra debut. Det är tänkt som aktivering o det blev det men inte som jag tänkt mig. Hon ”dog”, tyckte det var jättekonstigt o blev bara lägre o lägre o fy vad hemskt sa hon med hela kroppen. Två lopp var hon anmäld till… ja ja i lopp nr två såg jag ut en väg åt henne, tre hopp en tunnel ett hopp o två avslutande tunnlar. Hon var jätteglad när hon gick ”i mål” o det var det enda som räknades.

Regnet hällde ned hela dagen o när vi kom fram till Kumla BK skulle vagnen parkeras på ett gärde, innan vi körde in på gärdet med vagnen var vi ytterst tveksamma, stannade o provgick gärdet rejält först men det var helt ok så vi parkerade vagn o bil. Regnet tilltog under dagen och det blev mer o mer kladd och under eftermiddagen fick vi hjälpa en som kört fast rejält i leran vi tog i för kung o fosterland, jisses så tung en bil kan bli… Samma par körde sedan fast lite senare när de skulle köra av gärdet o flytta till klubbens parkering. Så det var bara att kavla upp ärmarna ytterligare en gång o butta vagn o bil.

Kvällen tillbringade vi i mysläge, tända ljus högt o lågt o sallad med kycklingspett från ICA – det är en kanonidé med den där salladsbuffén!

Gott är det också! Köpte med lite vitlöksbröd som jag lade på toa för att inte Tindra skulle äta upp den, där låg den tills jag blev nödig långt efter att salladen tagit slut ;o). Det lät lite oroväckande på utsidan, vi har ju numera full koll på ”har kört fast i leran ljudet” o jag kikade ut, en stor van o en jättestor husvagn o fast satt de… Jag ansåg att jag gjort mitt i butta lerig husvagnsläget så jag släppte ned gardinen igen. De hade knackat på hos en campande granne o krävt att han skulle flytta vagnen till en annan camping. Skulle inte tro det sa han o drog igen dörren. Vi avslutade dagen med att streema hem Merlin från svt play o sen vet inte jag så mycket mer.

Maken hade dyrt o heligt lovat att han satt mobilen på att ringa kl 7. Kl 07.45 när jag vaknade hade den i alla fall inte ringt ännu… Banvandring kl 08.00 så det var bara att spänsta iväg. Spänstade inte speciellt bra för jävlar så ont jag hade i ryggen… Om det är husvagnsmadrasserna eller husvagnsbuttandet vet jag inte men ONT var bara förnamnet. Hann i alla fall i tid o gjorde ett kanonfint lopp med lilla Jippie dock en onödig vägran på en tunnelingång hon ratade. Hopplopp nr 2 samma fenomen, en tunnelingång som inte togs, därefter hamnade jag på efterkälken o Jippie blev osäker så det blev ”spark med liten hund” o allmänt kaos. Vet inte om vi gick i mål eller blev diskade men tokigt blev det.

Det första agilityloppet kändes jättebra, men ett hopp som skulle tas fick vi en vägran på, tycker domaren inte behöver titta så noga på allt? Ag-lopp nr 2 blev struligt före o efter att hon tog långhoppet baklänges men i övrigt är jag nog ändå rätt nöjd. Hade ingen kraft i springet idag och det var väl såklart ryggen som gjorde att jag liksom tog slut. Ja ja – det är bara påt igen som gäller.