Det är den 31 december 2012, årets sista dag. Plusgrader och regn utanför fönstret, snön försvinner och byts ut mot is, men även den verkar ha svårt att stå emot de varma vindarna som kommer. Snön har sedan igår eftermiddag rasat ner från taket. Varje gång blir Tindra orolig och vill sitta i knä på mig, lite tungt och trångt blir det med 20 kg orolig hund i sittandes/liggandes o vibrera i knäet. Lilla Tilda blir lika ledsen o orolig hon, men 5,5 kg är lättare att ta i famn o krama om liksom…

Tänk jul och mellandagarna försvann i ett nafs och så anlände lördagen den 29/12 som innebar rallylydnadstävling i KASKs regi. Kvällen innan anlände Lennart med Vittra o Xhanti, mamma och syster till Xi. De tävlade båda två damerna i avancerad klass på lördagen. Det gjorde de så bra att xyster Xhanti vann hela klassen o mamma Vittra kom in på en 4e plats. TJOHO!!!

De krulliga damerna är från vänster: Xi, xyrran Xhanti och mamma Vittra

När mästarklassen skulle genomföras hade 50% av startfältet inte dykt upp, dvs en av de två startande kom inte. Så Gunnel fick gå in med sin Gizzmo o köra honnören åt vår tävlande domare Ulrica o jag o Jippie… jo jädrars… vi fick gå in o köra mästarklassen. Tanken var inte att göra momenten perfekta utan att ha ”störning” till det tävlande ekipaget i 1,5 minut – o det lyckades vi med till 100%. Jippie var tokig o skallade som en dåre, vart är hindren? Vart är hindren? Går man lös i ett ridhus är det agility vart är hindren? Skrek hon – oavbrutet… Förlåt…

När det väl var dags för oss att starta o göra urpremiär i fortsättningsklassen var hon gnutta lugnare, men det måste ha varit superfrustrerande att inte få springa för hon skrek o bet mig i byxbenet till o från. Vi måste träna mer på miljön tror jag fniss. Duktig var hon oavsett o jag vet ju att arrangera o tävla inte går ihop så vi ser de 87 poängen som jättebra aktivering.

Efter lunchuppehållet var det dags för nybörjarklassen, Tindra går in o gör en så fin runda! Jag är så imponerad av henne. Vi har ett rejält snett sättande med ett ännu snedare stående som följd, utöver det – kanonfint (ja lite ettor för en nos osv men ändå)! Jag har fått en 3a för mindre förarfel, vet inte riktigt vad vi gör för fel, men vid skylt nr 14 får vi det. Kanske är vi/jag lite långt ifrån skylten? Oavsett, att gå hem med 93 poäng känns helt OK med lilla lånade barnbarnet. Kanon aktivering för henne också!

Tävlingen flöt på och ingenting strulade för oss dvs när vi väl fått låna Botorps Internetuppkoppling då min sticka inte hade någon kontakt med omvärlden där ute i stallet.

Vi kunde åka hem vid 17-tiden och känna att vi gjort ett rejält dagsverke. Alla funkisar slet o jobbade oupphörligen o med ett stort leende på läpparna, det var väl egentligen bara Torbjörn som började bli lite orolig där på slutet för att missa hockeyn men det gick Bella in o löste åt honom – Bella som dessutom snodde åt sig o det mycket välförtjänt dagens enda 100a poängare!

När jag kom hem hade gubbsen lagt champagnen på kylning, det var Lennart som bjöd. Vi korkade upp den och skålade för en väl genomförd tävlingsdag, Xhanti o Lennarts vinst i första hand men även för en lyckad tävlingsdag ur alla perspektiv!

Nu är det bara lata timmar kvar till att vi ska fira 12-slaget. Läsa tidningen är en bra start o jag kan ge dig ett hett tips om att läsa dagens KT sid 4-5.

Promenera hundar står på schemat också och sedan ska vi ge Tindra o Tilda lugnande medel, tyvärr har vi inget bättre än Zylkène, men det gör mer till än ifrån i alla fall, så de inte ska behöva må fullt så illa som de gör utan lugnande. Detta för att de som inte begriper bättre ska få töma plånboken o skjuta sig in i 2013.

Gott slut go vänner och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

°*”˜˜”*°•.¸☆★☆¸.•°*”˜˜*˜˜”*”˜”*°•.¸☆★☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸
☆ En nyårskram från mig till dig och dig och dig… ☆
¸.•°*”˜˜☆ Ha ett riktigt gott slut på 2012. ☆˜˜”*°•.¸
˜”*°•.¸☆ Jag önskar en smällarfri nyårsafton ☆¸.•°*”˜
¸.•°*”˜˜”*°•.¸☆♥☆ & GOTT NYTT ÅR. ☆♥☆¸.•°*”˜˜”*°•.¸
˜”*°•.¸☆♥ ¸.•°*”˜”*°•.¸☆♥☆¸.•°*”˜”*°•.¸☆♥☆ ♥☆¸.•°*”˜
¸.•°*”˜˜”*°•.¸★☆♥ ¸.•°*”˜˜”*°•. ♥☆★¸¸.•°*”˜˜˜”*°•.¸