Om två dagar är Hamvaz 15 veckor. Hon börjar bli en handfull precis så som en riktig pumivalp ska vara. Hon kryper ihop hos mig i sängen, dock allt mer sällan, men rätt vad det är har jag det där lilla ansiktet liggande på min hals, känner hennes varma andedräkt mot mitt skinn, jag kan bara ligga alldeles stilla och försöka konservera ögonblicket. Det går nämligen över fort. Hon är full av liv, massor med idéer och har en oändlig energi. Ännu är hon relativt lugn inomhus men jag har en stark känsla av att det är på gång att gå över – och det är ju bara precis så som det ska vara när man har valp.

Inte en gång har hon gått över någon gräns med de andra hundarna, hon säger duktigt morr åt de främmande hundar hon tycker kommer för fort och jag fortsätter häpna över hur språksäker valp jag har fått. Hon är dessutom inte speciellt pumilik i sitt beteende mot människor, de får gärna gulla lite med henne i alla fall nästan jämt. Hon är helt enkelt fullständigt underbar!

Idag fick hon möta det stora vita – den första snön. Lite konstig först men sen – TJOHO vad rolig den var. Filmade en liten snutt men det går inte att återge till 100% den lycka hon visar.

Tusen tusen tack till Kennel Pusztasarja för världens finaste o bästa lilla pumivalp!

//www.youtube.com/embed/VYN6ha0HaJM

In two days Hamvaz is 15 weeks old. She is starting to be a handful – exactly as a pumi puppy should be. She gets tight with me in bed, not so often as before but once in a while that little face is on my neck, I can feel her warm little breath at my skin and I just lays there completely still to be able to memorize the moment before it is over which it is – much to fast. She is full of life, has a lot of ideas and a never ending energy. She is still relatively calm indoors but I have a strong feeling it is not going to last. And isn’t that exactly the way it is supposed to be when you have a puppy?!

She has the perfect dog language, not once she has gone to far with the other dogs and I am still so impressed over that so well educated little dog I have. She is so secure in the meetings with other dogs, showing submission, demanding them to give her space and then she loves to play with them. Just like that! With people there are no limits, she is available for cuddling almost always. She is just outstanding and true perfect!

Today she met the big white – the very first snow. It was a bit strange but then – JIPPI what much fun you can have with that white stuff! I got a little film of it but it is impossible to show to a 100% how happy she was.

Thank you breeder Pusztasarja for the best little pumi ever!