Den 21/1 hittade jag denna bajskorv som Tilda lämnat. Blod – massor av blod – trodde hon bajsat tarmarna ur sig!

Jag MMSade “min” veterinär som svarade med vändande sms och gav instruktioner hur jag skulle lösa det hela. Jag följde hennes instruktioner med svält, medicin och diet o någon av de första dagarna i februari fick hon försiktigt åter igen börja äta sin egen mat.

Den som inte känner Tilda kan nog tycka att sista veckorna varit som vanligt men jag känner med hela kroppen att så är inte fallet. Samtidigt som jag mmsade min veterinär skickade jag också päls på SCIO analys. Fick följande svar från den – notera datumet.

Jag har “boostat” Tilda med grejer som ska åtgärda det hon har lågt värde på och har hoppats på att det skulle fixa biffen så att säga. Nu har det säkerligen gjort saker och ting bättre men långt ifrån bra. Jag tog därför med min lilla hund till min veterinär i fredags när vi ändå skulle dit med Pepsi. Hon palperade då buken på Tilda o sa att där har hon rejält ont – åk till Kumla. Så jag beställde tid för båda våra heelers och fick komma in redan igår.

De tog då alla (?) tänkbara blodprover på henne, urinprov, röntgade och klämde. Allt såg bra ut, inga värden som stack ut någonstans så det fick bli återbesök idag och ultraljud. På ultraljudet såg veterinären att det var alldeles för tjocka tarmväggar på en del av tarmen = enterit = tarminfektion. Så nu får hon medicin o allt kommer bli som vanligt inom en rimlig period – hoppas vi!

Jag vill tillägga – gå på din egen magkänsla för det är bara den jag gått på, jag har inte insett hur dåligt hon mår egentligen utan det är nästan så jag kände mig fjantig där igår när de visade papper på hur bra alla värden är detta FAST jag VET instinktivt att något är fel.

Sen vill jag göra en viktig note to self:
Få diagnos via SCIO o be sen veterinären undersöka det som SCIOn kommit fram till – då spar man pengar!

SÅ nöjd med både bemötande och hantering på Jourkliniken Hund & Katt i Kumla – TACK för att ni finns!!!

Nu hoppas vi Pepsis operation på torsdag går lika bra!