Vad gör man när man inte längre har ett val? Jag har bitit ihop – länge – men det hjälps inte. När knoppen inte samarbetar, kroppen visar gång på gång på olika sätt att något inte står rätt till, ja då får jag till sist bita i det sura och inse att detta går inte. Som anställd har man ett socialt skyddsnät, man kan man sjukskriva sig eller stanna hemma några dagar. En så liten företagare som jag har inte den möjligheten. Jag får istället försöka omfördela o omstrukturera så jag överlever.

Jag har tvingats ta beslutet att dra ner där det kostar mest energi och fokusera på min hälsa, min familj, mina hundar och mitt trim. Kurserna får stå tillbaka denna vår och sommar – jag har helt enkelt ingen energi kvar eller över och jag måste få tid att läka.

Att köra kurs är nog det roligaste som finns, att utveckla, anpassa, hitta lösningar och klura för att få till en hållbar inlärningssituation för små hundar o deras ägare – det är skoj!

Få kan nog ana dock – vilken enorm insats det är från min sida. Det är inte de 120 minutrarna som kursen är igång som jobbet görs, då är det bara njutning. Nej det är allt jobb och planeringen inför, upplägg som ska anpassas, övningar som ska anpassas och det går inte – för mig i alla fall – att köra enbart på rutin. Jag vill att det ska bli bra och rätt här och nu. Att alla ska känna att det ger någonting.

Jag har inte så mycket överskottsenergi just nu att jag orkar vara den bra kursledaren jag vill vara och då känner jag att det mest korrekta mot alla är att ta en liten paus.

Så – ha en härlig sommar alla. Njuta av varenda minut. Var rädda om varandra och värdera det som förtjänar det högt och släng bort allt annat.

Positiva tankar!

Kram