Vi inledde dagen med en suverän frukost på hotellet. Vi missade tyvärr Ullas trick med det råa ägget som hon trodde var kokt men med lite tur kör någon annan en repris på det i morgon bitti för det var verkligen inte lätt att veta att de var råa 😉

När vi käkat klart packade vi för avfärd och tog apostlahästarna ner till gamla stan. Jag skriver ner till för nivåskillnaden var säkerligen 40-50 meter om inte mer. Jisses vad vi har jobbat! Jörgen var reseledare för han kan orientera – ha ha ha säger jag om det – vi fick gå tillbaka mängder av gånger! 😀 Det fränaste var nog gräsklipparen i en slänt som inte skulle kunna kallats något annat än svart pist om det varit skidbacke 😀

Vi besökte utgrävningar som man gjort över århundraden i berget där man sedan tagit skydd i krigstider men också försvarat stad och land ifrån. Helt otroligt att gå runt där o tänka att här började de gräva o förstärka redan på 1600-talet.

Staden växlar mellan forntida gammalt och supermodernt vad gäller hus och byggnader. Det är en väldigt fin o fräsch stad men den saknar allt var matvaruaffärer heter – läs vi har inte kunnat köpa vin o bananer som vi så gärna velat.

Efter de 4 timmar med bersklättring och utforskning av bergets inre begav vi oss fortfarande till fots till arenan där vi inmundigade en suverän macka och letade oss därefter in till våra platser på arenan. Det är inte fullt på svenska klackens platser, de som felar kommer säkerligen under morgondagen. Men det är liv i luckan när svenskarna gör entre under invigningen o det är ståpäls redan där. Vi har pompoms och flaggor o väldigt mycket röst 😀

//www.youtube.com/embed/d6KxX-EeqWc

Idag var det först invigning med inmarsch av alla länder, många hundar är med in i arenan o det är ett ljudligt spektakel kan jag lova. Det är miljöträning modell värre om vi säger så. Därefter byggs hoppbanan upp o lagtävling för världens bästa largelag startar. Fransmännen går in o gör kanonlopp, Kanadensarna går in där efter och en av deras tjejer Joyce Davenport, gör dagens bästa tid, 32,9 tror jag – när våra svenska tjejer går in är det fortfarande fransoser i ledningen men inte länge till. De går in en efter en o gör det ena loppet bättre än det andra o avslutningsvis går Jenny Damm in o gör sveriges bästa lopp typ 33,2 eller nåt o den tiden var nog tredje bästa tror jag när dagen summerades. Oavsett – upp i ledningen går vi o där ligger vi gott inför morgondagens agility.

När ett lag vinner på VM ska lagets supportrar in o dra några varv på planen till Queens “We are the champions” o jävlar vad vi sprang! Pompoms o flaggor o benen som trumpinnar. Om vi kommer upp ur sängen i morgon utan problem blir jag förvånad!

Vi avslutade dagen på Cafe France och åt o drack gott på deras uteservering. Klockan var faktiskt halv tio när vi bröt upp o det var inte för kallt att sitta ute. Nu är vi trötta som tusan men väldigt nöjda o glada över dagens underbara avslut – nu hoppas vi på några upprepningar! Gonatt!