Vilken helg det varit! Rallylydnad för hela slanten o vad skoj det är! JyckeFix hade den stora äran att få hit Cristina Lundberg från Laholm och företaget Hundratioprocent för att köra tävlingskurs i rallylydnad. Cristina landade in vid 17-tiden i fredags efter dryga 40 mils resa och så körde vi igång vid 18. Bara laddade o rallysugna tjejer så långt ögat nådde var det!

Vi körde lite teori och praktik på fredagskvällen då vi bland annat utförde en rallybana som vi filmade varandra på. Detta för att under lördagens tävling filma oss i skarpt läge o hitta eventuella mystiska företelser ;o) det är ju som bekant lätt att hitta på skoj saker när nerver o prestationskraven sätter igång i hjärnan på oss.

Efter att ha matat knott o myggor fram till en stund efter 21 så packade vi ihop o åkte hemåt för att ladda inför lördagens tävling. Avfärd lördagmorgon vid 7-tiden, den “sena” avresan tack vare sen start för min del… Regnet stod som spö i backen och vattenplaningen var hotande nära hela resan in. Det regnade allt mindre ju närmre Karlstad vi kom därmed inte sagt att det slutade. Vi parkerade på deras apellplan som blev mer o mer lerig allt efter som bilarna körde in o jag hade mina funderingar över hur vi skulle komma därifrån lite senare när vi ville hem. Tack o lov för JyckeFix fina tält, utan det hade vi fått simma ut på planen…

Själva tävlingen flöt på i sakta mak, alla kursarna gick in o gjorde sitt bästa och det gick riktigt bra för de allra flesta, några som gjorde debut på rallytävling var Lotta o Susanne o de gick in o hämtade hem sina första godkända rallytävlingsresultat! Grattis! Hela resultatlistan hittar du här: http://sbktavling.se/result_lists.pdf?competition_id=2722

Vi filmade varandra så gott det gick riggat med paraplyer o stativ, saknade dock torgmadamevantar! Fasen så gråkallt det blev av regnet!

Jessica med Shakira 91 poäng & Leyia 80 poäng

Ylva & Ruff 65 poäng

Susanne o Lady 84 poäng

Lotta & Anka 75 poäng

Anna & Bonnie 82 poäng

Lena & Moa 94 poäng

Ewa & Jippie 97 poäng

Efter tävlingen återsamlades vi några timmar i Linnebäck o gick igenom våra filmer o fick kommentarer och tips hur vi skulle tänka o gå vidare. Samtidigt som vi tittade o pratade om filmerna fikade vi, varmt kaffe med mammas nybakta bullar satt som en smäck kan jag lova. Mumsiga goda kanelbullar! Mmmmmm

Vi åkte hem, rastade hundarna i en helt fantastisk go solig promenad, sen ville vi bara äta och sitta ner i soffan o ta igen oss, både Cristina o jag var helt slut. Kvällen kom snabbt till Lundinska residenset kan man säga ;o)

Söndag morgon tror jag alla var riktigt slut o trötta, det var lugnt runt teori/fikabordet där på morgonkvisten ;o) vi fick oss i alla fall lite teori och sedan gick vi ut där Cristina demonstrerade lite med sin Pippi som var överlycklig att äntligen få göra något. Därefter slet vi i grupper två o två med våra uppdrag och försökte efter fattig förmåga få till det vi ville. Vi gjorde också en störningsrunda och saknade löptikar – försökte få förbipasserande Lars att ställa upp med sina taxdamer men de var tyvärr inte i det läget, alls, någonsin mer ens visade det sig ;o).

Vi åt en ljuvlig lunch tillagad av JyckeFix BOB, dvs min bästa goa make Ronny, dubbelmarinerad fläskfilé, tacogratäng o massa grönt. Alla recept från lunchen finns i Gudruns kokbok ”Fest när det gäller”. Mumsigt som sjutton var det! Mammas rabarberpaj till efterrätt satt som en smäck o jag säger bara tur att det var rally o inte agility vi skulle syssla med!

Vi avslutade helgen med en liten bana där Cristina dömde och vi alla fick hjälpas åt att skriva protokoll.

Jag tror inte jag ljuger när jag säger att allihop var jättenöjda och sugna på mer!!!