Oj vilken helg detta varit o det innan söndagen mer än just bara börjat. Igår fick Svenska AgilityKlubben sin nya styrelse och är därmed officiellt bildad. Är du inte redan medlem så kan du lätt bli det – gå in här o läs hur http://svenskaagilityklubben.se/

Själv kunde jag inte närvara hur gärna jag än velat, det gick nämligen en pumiklippkurs av stapeln i Tyresö i Emmas hunddagislokal och det var duktiga duktiga Lena som höll i själva undervisningen. Lena var uthållig o tålde mina hur varför men vad menar du nu med ett leende som bara växte sig större under dagen. Många tycker nog jag är jobbig när jag kämpar för att förstå o sätta det i mitt huvud – men hon förstod att jag ville förstå o då blir det bra.

Avfärden hemifrån startade 05.30 vi fyllde bilen rätt bra med klippbord och burar och väskor och hundar 😉 Lotta försökte förtvivlat få liv i sin döda mobiltelefon men lyckades inte – i-landsproblem kan man tycka men fy för att vara utan telefonen – går det ens? Vi körde det raka spåret upp mot huvudstaden och kom fram i lagom tid utan att köra vilse? Hur sjutton gick det till? Vi brukar till o med lyckas köra ut på E18 åt fel håll ibland när vi är på väg ut på bus, eller vi o vi – det är ju oftast jag som kör… ja ja…

Det är alltid skoj att åka med Lotta o denna klippdag var inte något undantag. Hur snäll är hon inte dessutom – o lyhörd. Jag hade fullt upp med att suga i mig kunskap men Lotta inser att det är en ung tjej som kört fast fullständigt med klippningen så hon tar hel resolut hand om “eländet” klipper om hela hunden o trollar fram den sötaste lilla pumiunghund. Tjejen var såklart tacksam till tusen o jag måste bara säga att jag är helt facinerad av att Lotta alltid hinner se allt o reagerar så sunt. KRAM goa Lotta för att du är just exakt den du är!

Nu har jag hela Lottas pumiklippning och hela Lenas pumiklippning om ni förstår hur jag menar o nu ska jag försöka slå ihop det till min egen – och jag har riktigt go magkänsla nu för med lilla Hamvaz att träna på har jag en pumi med bra o lättklippt päls och lilla Jippie med en ulligare, ljusare och mindre förlåtande päls att träna på. Två olika kroppar som skall framhävas o ja – detta blir skitbra!

Kursen startade kl 10.00 deltog gjorde massor med goa pumiägare med fina och långhåriga inför klippdagen pumisar, deltog gjorde också två små tikar som Jippies bror är pappa till så skoj att få se dom! Millan längst fram o Leika i mitten o faster Jippie längst bak 😉

Dagen flöt på med att vi tittade, lyssnade o klippte med en timma mitt i för lunch o skulle sluta kl 17.00. 19.30 slutade vi o besöket hos min dotter där i 08a blev avsevärt kortare och lite rumphugget kan man snällt säga.De bodde så fint både inne i sin lilla lägenhet men även området runt om, Tindra var SÅ glad att se oss o jätte jätteglad att slippa följa med mig när vi åkte 😉 tror hon fasade lite för att hamna i Karlskoga igen. 52 mil senare var vi hemma, klockan var straxt efter kl 22 o sängen blev besökt någon minut efter det. TRÖTT är bara förnamnet men åh vad roligt det var.

Hemma har vi haft slavarbete för familjen Risberg, de har tagit tillvara våra gatsten på uppfarten inför breddningen av densamma.

Precis nu kör vi bort häcken o tar bort ett skikt av gräsmattan framför huset så vi ska få till det med husvagnen, släpkärran o bilarna på ett vettigt sätt – o straxt ska jag iväg o jobba. Tur att jag har ett så roligt jobb för jag är rejält slut fortfarande känner jag 😉

Så skrev jag igår morse lyckligt ovetande om att straxt skulle bredbandskabeln grävas av, liggandes 8-10 cm under mark, alldeles för grunt mot de 35 cm som rekommenderades den gången när det grävdes in. Grannarna visste precis hur det tummats med det rekommenderade grävdjupet när de såg vårt resultat igår. De yngre grannarna hade grävt själva för att få ett bra djup medan vårt hus dåvarande ägare var så gamla att det inte var ett alternativ så de köpte och betalade för tjänsten nedgrävning av kabel istället… Idag har vi luftburen fiber om vi säger så…

Idag ska jag nu försöka få fatt i någon som kan hjälpa oss fixa till för vi kan inte ens planera att fortsätta med uppfarten o få klart med hitkörning och utskyffling av bärlagret förrän ny kabel är nedgrävd såklart… FÖRHOPPNINGSVIS tar det mindre tid än en till två veckor som killen jag pratat nyss med i telefonen när de inser att de inte behöver gräva utan “bara” fixa in fiber i kabeln o lappa ihop eller hur man nu gör…

Oerhört stressande att inte kunna få svar av den som vet o kan just detta ärende utan tvingas vänta tills denne har möjlighet att ringa. Ska ut med hundarna o jag vill inte ha med telefonen ut i regnet och såklart kommer denne ringa tillbaka när jag promenerar hundarna och och och SKIT!

ja ja vad är väl en bal på slottet…